fbpx

Verplicht leesvoer voor iedereen in de geestelijke gezondheidszorg

Getuigenis van PatriesHier was ik wel even stil van, vanmorgen bij mijn wekelijkse netwerkontbijt. Het was voor mij een complete verrassing toen Patries me naar voren haalde om me deze getuigenis over ons boek te geven.

Dit is wat ze me vertelde:

‘Loes, geweldige Loes,

Toen ik begin 2022 hoorde van je boek, had ik niet kunnen vermoeden hoe dit boek mij zou intrigeren. Vanaf het voorwoord door Bram Bakker, die niet echt hoog in mijn favorietenlijst stond, werk ik ‘gepakt’. Het was lang geleden dat een boek mij zo bezighield, meenam. Afspraken werden verplaatst, want eerst het boek!

Ik wil jou (en Adriaan) bedanken voor jullie eerlijkheid, jullie humor. Ze gaven mij de bevestiging dat ik in al mijn psychiatrie jaren goed bezig was door mezelf te zijn.

Deze zelfde houding heb ik nu in mijn huidige werkzaamheden nog steeds. Ik vind het heerlijk om een inkijkje te geven in mijn leven / ervaringen om zo voor mijn cliënten de drempel te verlagen.

Ik heb jouw boek inmiddels een paar keer geadviseerd aan mensen die dachten er met een paar sessies ‘vanaf’ te zijn. De bewandelde weg wordt treffend weergegeven, soms pijnlijk, soms inzicht gevend, soms gewoon met een lach.

Eigenlijk vind ik dat het boek tot het verplichte leesvoer moet horen van iedereen die in de geestelijke gezondheidszorg wil werken. Ik zal het dan ook van harte aanbevelen!

Lieve, dappere Loes, dank je wel dat ik een stukje met je mee mocht wandelen.
Met het grootste respect en bewondering groet ik je,
Patries, Baijer Mediation’

Ik voel me blij, dankbaar en trots. En ik wens ons boek véél en véél meer lezers toe!