fbpx

In september 2022 verscheen bij Uitgeverij Lucht het boek ‘Denk je dat je mij kunt helpen?’ door Loes Vork en Adriaan van ’t Spijker. In dit boek beschrijven cliënt Loes en therapeut Adriaan afwisselend hoe het is om in therapie te zijn. Wat gebeurt er in therapie, door de gesprekken en de relatie?

Het boek biedt ingangen voor verschillende soorten presentaties, lezingen of workshops, online of ‘in het echt’. Die presentaties zijn geschikt voor allerlei soorten publiek zoals hulpverleners (vakverenigingen, opleidingen, congressen), leesclubs, bibliotheken en netwerkverenigingen.

1. ‘Denk je dat je mij kunt helpen?’ over hoe het is om in therapie te zijn

Loes Vork vertelt hoe het is om in therapie te zijn. Wanneer ‘mag’ je in therapie? Wat voor vragen stelt de therapeut en wat gebeurt er daardoor? Gaat het voortaan beter met je, zodra je met therapie begint? Hoe verander je diep ingesleten patronen? Wat doe je als de communicatie met je therapeut even niet zo goed gaat? De focus ligt in het boek én in deze lezing op het therapeutische proces en de therapeutische relatie, en dus niet zozeer op de persoonlijke omstandigheden van Loes. Daardoor is het verhaal zeer herkenbaar voor veel aanwezigen.

2. ‘Denk je dat je mij kunt helpen?’ voor netwerkorganisaties

Persoonlijke presentatie door Loes Vork. Naar aanleiding van het boek, haar therapie en haar ervaringen als ondernemer vertelt Loes wat de kracht is van het hebben van een netwerk als het even niet zo goed met je gaat. Het is een interactieve bijeenkomst die zeer geschikt is voor een groep leden van een netwerk zoals een ondernemersnetwerk.

3. Dubbelinterview ‘Denk je dat je mij kunt helpen?’

Unieke kans om tegelijkertijd zowel een therapeut als een cliënt te bevragen over het therapeutische proces, bijvoorbeeld op het podium tijdens een congres of een college op het gebied van (mentale) gezondheid of psychologie.

4. Workshop ‘Ondersteun jezelf met creativiteit’

Creativiteit helpt om jezelf te ontspannen, om erachter te komen hoe je je voelt en wat je nodig hebt en om dingen te verwerken. Creativiteit is dan ook een welkome aanvulling op bijvoorbeeld psychotherapie. Tijdens deze creatieve workshop deelt Loes Vork creatieve technieken die ze zelf toepaste terwijl ze in therapie was, waaronder schrijven, journalen, tekenen en boekselen. Loes is namelijk niet alleen medeauteur van ‘Denk je dat je mij kunt helpen?’ maar ook aanbieder van creatieve workshops en bedenker van de creatieve techniek Boekselen, waarover ze het boek ‘Uitgelezen’ schreef.

5. Lezing of presentatie op maat

Behoefte aan een andere invalshoek? Laat het vooral weten! Neem contact op door middel van een mail aan Loes.